Wordt de was schoon met Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring?

Lenor wasmiddel Niemand zit erop te wachten dat de schone was nog steeds muf ruikt. Of naar zweet. Het kan daarom fijn zijn om extra geur toe te voegen aan de was. Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring belooft 'langdurige frisheid' en een aangename geur. Zit er aan de mooie beloftes van Lenor geen luchtje? Wij proberen het uit!

Mijn eerste indruk: niet goedkoop.

Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring bevat dertien tabs (de wasparels) en de reguliere prijs is € 6,49 (website Albert Heijn, november 2017). Aangezien Lenor dertien wasbeurten meegaat, komt dit neer op ongeveer € 0,50 per wasbeurt. Ik ben er erg blij mee dat ik dit product gratis kon krijgen bij een actie van de plaatselijke drogisterij, anders had ik het laten staan (dat klinkt heel Hollands, maar zo werkt dat wel bij mij).

Voor die hogere prijs krijg je natuurlijk de nodige extra's. Een was met extra lekkere geurtjes en hypermoderne wasparels die je makkelijk kunt toevoegen aan het wasgoed. Ontzettend gemakkelijk dus. Wat opvalt aan de verpakking is, dat er weinig uitleg staat. Hoe je ermee moet wassen, spreekt bijna voor zich. Het enige wat we volgens de fabrikant echt-echt-echt moeten weten is dat we de verpakking buiten het bereik van kinderen moeten houden. Ik snap dat wel: de paars-crème gekleurde blokjes zien er best wel snoep-achtig uit.

wasparels van LenorAls ik zo'n blokje vastpak (wat overigens niet de bedoeling is volgens de fabrikant: handen wassen daarna!) voelt het slijmerig aan: niet echt gezellig dus. Mijn handen ruiken daarna een hele tijd nogal chemisch; alsof ik een potje parfum heb leeggegoten. Het lijkt erop dat Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring nogal veel geurige zeep bevat. Volgens de beschrijving gaat het om "kalmerende kamille, warme houtsoorten en troostende manuka honingnoten", maar persoonlijk ruik ik vooral een overdaad aan zeep. Daar moet je maar net van houden...

De geur van Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring kun je overigens al ruiken als de verpakking nog gesloten is. Zeker als je Lenor vergelijkt met het eerder geteste (neutrale) AH Puur waspoeder kleur is de hoeveelheid aan parfum nogal overheersend en dan ben ik nog niet eens begonnen met wassen! Het is de hoogste tijd om de wasmachine vol te proppen met stink-was...

Het grote voordeel van 'Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring'? Geen geknoei met waspoeder en altijd de juiste dosering. Het toevoegen van wasmiddel kan eigenlijk niet meer misgaan... Of toch wel?

Nadat ik de wasmachine vol heb gestouwd met vieze was, kijk ik toch even wat beter naar de verpakking. Het blijkt dat je eigenlijk de wasparel als eerste moet toevoegen en daarna de was. Ai, dat betekent de vieze was weer uitladen en opnieuw beginnen.

wasvoorschriften LenorNa het wassen met Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring is de was zacht en lekker schoon. Op de Lenor-lucht na, zijn er geen vieze luchtjes meer te bekennen. Sterker nog: alle andere geurtjes in huis worden dagenlang overheerst door de geur van Lenor. Dat is misschien praktisch, maar het gaat best ver...

  • Ik laat de was op de bovenverdieping drogen: het hele huis ruikt dagenlang naar Lenor.
  • Ik maak de wc schoon met zware, naar chloor ruikende schoonmaakmiddelen: in plaats van schoonmaakmiddel, ruik ik Lenor.
  • Ik droog af met een theedoek uit de Lenor-was: de schone vaat ruikt naar Lenor.
  • Ik draag sokken uit de Lenor-was, na een actieve dag ruiken deze sokken niet naar zweet, maar naar Lenor.
  • Als ik 's ochtends wakker word (dagenlang!) is Lenor de eerste geur die ik ruik, omdat het zo lang in het beddengoed blijft.
  • De geur nestelt zich ook in ondergoed. Na een hele dag ruikt zelfs je kruis naar Lenor.

Conclusie: prima als je een liefhebber bent van veel parfum.

Dit product bevat een aantal grote pluspunten: op een makkelijke manier raakt de was schoon, zacht en gegarandeerd vrij van vieze luchtjes. Als je niet echt van parfum houdt, zoals ik, dan is Lenor toch iets teveel van het goede; zelfs als het naar 'kalmerende kamille' ruikt. De geur van Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring is werkelijk overal. Voor mijn kleding vind ik dat onprettig, omdat ik mij aan die geur ga storen. De resterende wasparels gebruik ik daarom voornamelijk voor de vieze thee-, hand- en keukendoeken; in combinatie met een extra spoelbeurt in het wasprogramma.

Het is misschien wat vreemd om extra water toe te voegen aan een wasbeurt – niet zozeer om de was maar vooral om de parfumlucht te verminderen – maar in het geval van Lenor Wasmiddel Capsules Floral Spring vind ik dat nodig. Als je het belangrijk vindt dat de schone was veel geur heeft, dagenlang en overal, dan is dit product helemaal geschikt.