Witte benen bruiner laten lijken... Zijn zomerpanty's de oplossing?

Veel vrouwen herkennen dit probleem. De zon schijnt lekker, maar het weer is net te koud voor blote benen. Dan breekt ein-de-lijk zo'n zeldzame dag aan waarop je een luchtig jurkje kunt dragen. Ai, witte benen! Helpt een huidkleurige panty om deze toonbaar te krijgen?

Melkflessen verbergen... Hiervoor is een mooie oplossing met een on-sexy woord.

Als koukleum pur sang draag ik bijna nooit een jurkje of rok in Nederland. Ben ik in een warm land, dan kan dat natuurlijk wel maar dan is zo'n kledingstuk niet praktisch als je een rots beklimt of een tempel bezoekt. Ik draag daarom een lange broek, zodat mijn zomerse avonturen eindigen met: een bruine kop, bruine armen en spierwitte benen. Dan zul je altijd zien dat er meteen daarna een gelegenheid komt – een bruiloft of ander chic feestje – waarbij een kort jurkje een must is. Wat nu?

Foto van benen zonder zomerpantyMaak kennis met mijn benen zonder panty... Je kunt er in zo'n geval voor kiezen om lastminute met zelfbruiners te smeren of onder de zonnebank te liggen, maar persoonlijk lijkt mij dat niet zo gezond en ik houd niet van gesmeer met crèmes. Ik kies er daarom voor om mijn benen in een zomerpanty (wat een on-sexy woord) te hijsen: een panty die nét iets donkerder is dan mijn eigen huidskleur.

Ik heb een bruiloft en kom er op het laatste moment achter dat ik een nieuwe panty nodig heb.

Ik weet dat De Bijenkorf zomerpanty's verkoopt, maar deze winkel is verdwenen in Groningen. Ik neem de gok en bestel online bij de Bijenkorf. Het merk is Oroblu en blijkt daar ook nog in de aanbieding. Voor €8,72 zou ik nieuwe benen moeten hebben.

Het is nog wel spannend, want voor welke maat moet ik kiezen? Valt te panty groot of klein uit? Hoeveel denier? Eigenlijk moet het zo dun mogelijk, maar ik wil het natuurlijk ook niet koud krijgen 's avonds. Wat is het verschil tussen 'bruin' of donkerbeige?' Ik gok op 'beige', wat overigens ook al zo'n onsexy woord is. Keuzes, keuzes...

Verpakking OrobluDe bezorging gebeurt gelukkig volgens schema. Hierdoor heb ik de zomerpanty's nog net op tijd in huis; een uur voordat ik naar de bruiloft moet. Ik schrik een beetje van de kleur: dit is geen beige, maar bruin. Gelukkig zijn panty's uitrekbaar en wordt de kleur veel lichter als ik deze zomerpanty aanheb. Prima.

De panty past ook nog; ik heb voor een grotere maat gekozen, omdat ik vermoed dat deze panty kleiner uitvalt. Die gedachte klopt: ondanks dat ik slanke benen heb, zit Oroblu lekker strak. Als ik voor mijn eigen maat had gekozen, had het niet gepast vrees ik. Wat ik dan wel weer vreemd vind, is dat ik deze panty tot ver boven mijn navel kan optrekken en ik kan nou niet beweren dat mijn buik slank is.

Dan komen we aan bij mijn grote panty-ergernis: waarom bedenken panty-makers altijd dat het handig zou moeten zijn om panty's tot aan de oksel op te kunnen hijsen?

Oké, tot de oksel is misschien wat overdreven, maar toch weet ik nooit zo goed wat je zou moeten doen met al die extra panty-stof op de buik. Zo oncharmant vind ik dat: het gaat altijd een beetje dubbelvouwen, wat niet zo fraai lijkt onder een strakke jurk of trui.

Grmbl. Maar goed, het gaat om het resultaat. Van tevoren ben ik bang dat ik ladders in de panty maak tijdens het aantrekken. Ik heb voor 15 denier gekozen, wat best dik is voor een zomerpanty; dat voelt lekker stevig aan. Blijkbaar kan Oroblu tegen een stootje. Afgezien van de extra panty-stof op mijn buik (nogmaals: grmbl) is het draagcomfort oké. Het enige wat ik minder prettig vind (kanttekening: ik ben een grote zeur met dit soort dingen) is dat de naad bij mijn tenen een beetje begint te draaien als ik mijn schoenen aantrek. Dat kriebelt, maar dit probleem komt ook voor als ik gewone sokken aanheb.

Wauw, mijn benen zijn eindelijk mooi bruin! Of is het resultaat toch iets te subtiel?

Je moet goed kijken om het resultaat te beoordelen. Om positief te beginnen: er zijn veel zomerpanty's op de markt die dunner zijn dan 15 denier; wat nogal koud kan zijn tijdens bewolkte zomerdagen. Dit exemplaar van Oroblu is wat dikker en dat is prettig op frisse dagen. De grote plus: het valt totaal niet op dat ik een panty draag. Het resultaat is natuurlijk: ik zie gewoon mijn eigen benen. Bijkomend voordeel is dat deze panty kleine onvolkomenheden (een adertje of wondje) lijkt te verdoezelen. Dat is altijd fijn.

Foto van benen met zomerpantyMijn benen lijken iets minder wit als ik deze panty draag, maar het resultaat is niet echt spectaculair als je dit met de vóór-foto vergelijkt... Wat ik fijn vind, is dat mijn benen een soort 'finishing touch' krijgen (een subtiel glanslaagje), waardoor deze er nét iets verzorgder uitzien dan wanneer ik geen panty zou dragen. Toch denk ik dat je meer nodig hebt (de zon bijvoorbeeld) om er echt mooi bruin uit te kunnen zien.

Hoe is de kwaliteit van de zomerpanty, de ochtend na de bruiloft?

De kwaliteit van Oroblu is prima. Na een avond feesten is de zomerpanty nog steeds vrij van haakjes en ladders. Zeker als je je bedenkt dat ik een onhandig persoon ben (bij mij gaan dingen sneller kapot), is dit een pluspunt.

Conclusie: een zomerpanty geeft een mooi resultaat, maar verwacht geen wonderen.

Test zomerpanty tegen witte benenHeb je de verwachting dat jouw benen er superbruin uit komen te zien door het dragen van een zomerpanty, dan kan het tegenvallen. Zelf ben ik tevreden over zomerpanty's: ze zorgen ervoor dat benen er beter uitzien op een natuurlijke manier. Voor nog geen tientje heb je een snel, maar subtiel resultaat.