Albert Heijn en Lavera: twee douchegels met limoen

Lekker weer is ontzettend fijn, maar té zomerse temperaturen zorgen er dan weer voor dat je sneller gaat zweten. Op zo'n moment is de douche onze beste vriend. Lekker geurtje erbij en je kunt er weer tegen. In ieder geval: tot je weer buiten bent.

Tubes van Albert Heijn en LaveraDe geur van citrusvrucht kan enorm helpen om lekker fris te ruiken. Want wie vindt limoen nou geen lekkere geur? Ik test daarom twee douchegels met limoengeur: het exotisch klinkende: Lavera Showergel Lime and Verbena (Ehm, wat? Verbena? Dat moeten we even opzoeken…) en het huismerk van de Albert Heijn: Care Douchegel lime.

De geur van limoen doet mij denken aan de zomer en aan vakantie. Mijn verwachtingen zijn daarom hoog.

Ik begin met de Lavera Showergel Lime and Verbena die niet alleen limoenen bevat, maar dus ook verbena. Verbena wordt ook wel 'ijzerhard' of 'ijzerkruid' genoemd. Verbena was vroeger voor de Egyptenaren een heilige plant en schijnt volgens internet een citroenaroma te hebben. Dat mag wel wat kosten: mijn tube kost €4,58 bij Drogisterij.net. Prijzen kunnen variëren en als je meer koopt, kan de prijs per stuk lager uitvallen. Niet per se goedkoop.

Overigens heb je met Lavera wel een mooi product in handen: "100% natuurlijke cosmetica bestaande uit hoogwaardige organische plantaardige ingrediënten uit eigen teelt en productie. 100% werkzaamheid, bewezen door onafhankelijke testinstituten." Prachtige woorden. Nu de praktijk.

Lavera ruikt lekker fris, maar blijft dat zo?

Gezien de prijs heb ik de neiging om voorzichtig met de Lavera Shower Gel om te springen: ieder drupje kost immers geld. Maar goed: het is een fijn product. Het ruikt prima, bijna naar versgeperst limoensap en voelt goed op de huid. Het schuimt niet zo veel (ook niet als ik minder zuinig ben); wat ik persoonlijk prima vind. Ook positief: ik krijg niet de indruk dat mijn huid uitdroogt; iets wat ik bij veel andere producten wel ervaar.

Dan de geur... Zodra ik mij afdroog, lijkt alle limoen en Verbena in mijn handdoek te trekken. Van het frisse citrusgeurtje is weinig over. Stinken doe ik overigens ook niet, ik ruik gewoon neutraal. De geur van deze douchegel blijft bij mij dus niet lang hangen. Waar ik later achterkom: als je meer Lavera gebruikt, is de geur sterker en blijft deze langer aanwezig. Nou ja, eigenlijk logisch. Al met al, vind ik Lavera prettig.

Op naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn voor de Care Douchegel lime. De verpakking ziet er best chique uit. De prijs verrast mij hier ook: €0,89 voor 300ml? Dat is andere koek... Ehm Limoen. De koopjesjager in mij maakt een sprongetje van verrukking. De voordelen: behalve de schappelijke prijs, laat deze douchegel geen droog gevoel achter op de huid. Het schuimt ook niet overdreven, wat ik fijn vind.

Heb je toch meer schuim nodig, kun je altijd ervoor kiezen om meer te gebruiken. Om de prijs van de 'Care Douchegel lime' hoef je het niet te laten...

Toch bevat de Care Douchegel lime wat mij betreft een groot nadeel, hoewel dat natuurlijk persoonlijk is: de geur! Het ruikt weliswaar wel naar limoen, maar wassen met Care Douchegel lime geeft mij vooral het gevoel alsof ik mezelf was met een fles schoonmaakmiddel. Nu wordt de geur van citrusvruchten ook toegepast in huishoudelijke producten, dus zo raar is die associatie niet.

Maar toch: als ik bezig ben met douchen, wil ik er natuurlijk niet aan herinnerd worden dat ik de wc nog moet boenen. Op mijn huid valt die geur gelukkig mee: dan ruik ik citrusvruchten en blijft deze geur (minstens een aantal uren) lekker lang hangen. Toch is het resultaat niet te vergelijken met het aroma van versgeperst limoensap.

Kies je voor een goedkoop of een duurder product? Dat hangt ervan af.

De Care Douchegel lime van Albert Heijn is een goede keuze als je op zoek bent naar een goedkoop product en genoegen kunt nemen met een typische geur tijdens het douchen. Zoals gezegd is dat laatste heel persoonlijk. De Lavera Showergel Lime and Verbena heeft een veel hoger prijskaartje, maar de gedachte dat deze natuurlijke ingrediënten bevat vind ik prettig, daarnaast vind ik deze douchegel prettiger ruiken.

Conclusie: ik volg graag mijn neus en dat maakt dat ik eerder voor Lavera zou kiezen. Toch kan ik mij voorstellen dat voor andere mensen het vriendelijke prijskaartje van de Care Douchegel van Albert Heijn doorslaggevend is. Dé ideale limoengeur heb ik echter nog niet gevonden voor deze zomer, maar misschien moet ik deze ook niet zoeken in een douchegel. Het lekkerste aroma van citrusvruchten vind je op vakantie: wanneer je de geur van echte limoenen tegenkomt.